ANTIJANTEPODDEN
“Når alle tenker likt, er det ingen som tenker.” — Walter Lippmann ≔
 
EPISODERNYHETERGI TILBAKEPUSTEROMENGLISH
 
Problemer med Pusterom-betalingen?
 
 
Får du feilmeldingen ”Payment error: Denegada. Comuníquese con el banco emisor de la tarjeta” når du forsøker å betale for Pusterom-abonnementet? Her en beskrivelse av hva du kan gjøre.
 
 

Slik ser det ut når betalingen feiler.

Regionsperre for Sentral-Amerika?

Flere som forsøker å støtte Antijantepodden med å kjøpe Pusterom-medlemskap, opplever dessverre at handelen deres ikke går igjennom. Grunnen til dette kan være at man må åpne regionsperre for Sentral-Amerika (Panama) i nettbanken sin, da vår betalingsformidler, PagueloFacil, er Panama-basert.

Banken din sperrer for handel?

Det er imidlertid ikke sikkert at det hjelper å åpne regionsperre, da vi opplever at flere norske banker sperrer vårt brukersted / vår nettbutikk for handel. Vi har fått forskjellige forklaringer på hvorfor bankene gjør dette, som at vi svindler folk og driver med gambling. Vi setter stor pris på alle som kontakter sin bank ber om detaljer om hvorfor nettbutikken vår er sperret for handel, og deler denne informasjonen med oss. Vi ønsker å oppsummere hva forskjellige banker sier om oss, da vi jobber med å finne ut av hvem som står bak flaggingen av vårt selskap.

Bankoverføring som alternativ betalingmetode

Dersom din bank ikke åpner for handel via vår nettbutikk, pledge.curiouscreators.cc, kan vi tilby bankoverføring (internt i EU) som alternativ betalingmetode. Da dette innebærer mer administrativt arbeid ønsker vi at du betaler for minimum seks måneder med Pusterom-medlemskap. Er det aktuelt, ta kontakt med oss for å få betalingsinformasjon.

Oversikt over banker

Her har vi utarbeidet en oversikt over banker 1: hvor handel er åpen, 2: hvor handel åpnes ved forespørsel, 3: hvor banken konsekvent sperrer for handel.

Bank Status pr. 25. okt

Bank Norwegian | Sperrer
Cultura bank | Sperrer
DNB | Åpen
Landkreditt | Sperrer
Nordea | Åpen
Sbanken | Åpner ved forespørsel
SpareBank1 | Åpen
Sparebanken Vest / Bulder Bank | Sperrer
Wise | Åpen

Begrunnelser gitt

Under kan dere se noen tilbakemeldinger bankene har gitt på at de har sperret vårt brukersted.

Cultura bank

Kundeservice hos Cultura bank sa først at de ikke sperret vårt brukersted for handel. Når de ble konfrontert med at deres kort ikke virket, skrev de:
“Det er noen betalinger til Panama som er stoppet grunnet sperren mot gambling. Dette er en sperre pålagt av norske myndigheter. Selv om Curious Creators ikke er gambling, så vil betalingen bli stoppet dersom selskapet er eid av et selskap i Panama som også driver med gambling.”

Når de ble bedt om å åpne av en kunde som ønsket å betale til oss, svarte de følgende:
Som norsk bank er vi pålagt å følge de regler som norske myndigheter pålegger norske finansinstitusjoner. Vi kan dessverre ikke vike fra dette.

Sbanken

Sbanken gav den 25. september 2023 følgende grunn til at de hadde sperret for betalinger:
”Jeg ser at vi har dårlige erfaringer med brukerstedet og derfor har sperret for gjennomføring av handelen. Det kan være at man ikke får varen man bestiller, eller prisen som er opplyst er feil ol.”

Etter at Sbanken ble bedt om å gi ytterligere detaljer om denne begrunnelsen åpnet de, og svarte følgende:
“Viser til samtale på chat vedrørende avvist kort. Det skal nå være mulig å benytte kortet ditt på det aktuelle brukerstedet, så du kan gjerne forsøke på nytt.”

Per 4. oktober har Sbanken så langt ikke svart oss på om de kan åpne vårt nettsted for all handel. Dette selv om vi har sendt tre e-poster, ringt dem én gang og chattet med support én gang. Vi oppdaterer denne siden om vi får svar.

Landkreditt bank

Kundeservice hos Landkreditt fortalte oss først at Visa hadde flagget nettbutikken vår som uttrygg, og at Landkreditt selv ikke kunne gjøre for å åpne opp for handel. Vi kontaktet VISA, som tilbakeviste denne påstanden. Neste gang vi var i kontakt med Landkreditt gav de oss beskjed om at et selskap de samarbeidet med, som de ikke ville navngi, hadde flagget vårt sted fordi vi “driver med gambling”. De sa det var umulig å gjøre noe med dette, da “systemet” bestemte og ikke Landkreditt. Om folk ønsket å støtte oss sa de at de burde få seg en annen bank.

Nordea

Nordea hadde i utgangspunktet stengt for vårt nettsted, men etter at vi kontaktet dem og forklarte dem vår situasjon, åpnet de.


Er det trygt å handle hos oss?

Stemmer det at Sbanken, Landkreditt bank eller noen andre har dårlige erfaringer med vårt firma Curious Creators Inc, vår netbutikk, eller at vi driver med gambling?

Nei, vi driver ikke med gambling! Vi selger bøker, kunst, bærenett, litt andre småting samt Pusterom-medlemskap! Å hevde at vi driver med gambling er usant, om man ikke ser på det å informere nordmenn som gambling da, vel å merke. Hvem som har klassifisert oss på denne måten har vi så langt ikke lykkes å finne ut av. Vi jobber med saken og alle tips mottas med takk.

Pr. 25. september 2023, da Sbanken skrev “vi har dårlige erfaringer med brukerstedet”, var status at vårt brukersted pledges.curiouscreators.cc så og si var helt nytt. Vi hadde kun gjennomført fem abonnement-salg, hvorav det ene var et testsalg til oss selv. Det medførte derfor ikke riktighet at Sbanken eller noen andre banker hadde dårlige erfaringer med oss. Brukerstedet curiouscreators.cc, hvor vi selger bøker, tegninger mm. har vært aktivt i rundt to år, og vi har solgt varer til hundrevis av fornøyde kunder over hele verden. Vi hadde aldri slike problemer så lenge vår nettbutikk var knyttet opp til vårt norske firma, Curious Creators DA. Da vi selv har flyttet til Sentral-Amerika flyttet vi driften over til vårt nye Panama-selskap, Curious Creators Inc.. Om disse problemene skyldes dette, eller om det er andre årsaker til at vi har blitt flagget, vites ikke. Per 25. september hadde det kun skjedd syv salg via curiouscreators.cc, og heller ikke der har vi mottatt noen klager. Vi følger samme retningslinjer, med tanke på personvern og returrett / angrifrist, som vi gjorde når vi hadde vårt norske selskap.

Miriam & Frode

 
 
2023.09.25